Tanítás

 

Franczia DánielA legkülönfélébb emberek, felnőttek és gyerekek is kerestek már meg azzal a kéréssel, hogy tanítsam őket. Van köztük olyan, aki kikapcsolódásként, csak a saját örömére szeretne zenélni, van, aki a már meglévő tudását szélesítené ki, vagy készségeit fejlesztené, s vannak sokan, akik szintén az álmaikat követik. Örömmel tanítom meg az általam és mások által kitalált technikákat, ritmusokat. Hiszem, hogy ha valakinek az a sorsa, az akár velem, akár nélkülem is eljut oda, ahová szeretne.

Mivel sokfélék vagyunk, arra biztatom tanítványaimat, hogy menjenek el másokhoz is tanulni, tapasztaljanak minél többet. Nekem is szükségem van rá, hogy új utakat mutassanak, így szélesedik a világom, s ez a folyamat az élet természetes velejárója.

Budapesten tanítok, illetve Veszprémben és környékén egy waldorf-intézménnyel együttműködve már 2011 óta egy „darbukásműhelyben” rendszeresen foglalkozom gyerekekkel is, több csoportban. Úgy tudom, jelenleg ez az egyetlen folyamatosan működő „darbukaiskola” az országban, ahol a gyerekek hétről-hétre módszeresen, akár nyolcéves kortól közel-keleti ütőhangszeres játékot tanulhatnak, s tudásukat időről időre be is mutathatják a közönségnek.

2017-től a Mathias Corvinus Collegium előadójaként is szerepet vállalok a fiatalok zenei ízlésének fejlesztésében, és abban, hogy minél önfeledtebben tapasztalhassák meg az együtt zenélés örömét.

Tanítás  TanításTanítás TanításTanításTanításTanítás