VinoSofia – zenés, irodalmi borkóstoló

Aki valóban tiszteletét teszi a bor szelleménél, miért ne hallgathatna az alkalom meghittségéhez illő szép emberi szót vagy kellemes muzsikát? A VinoSofia rendezvényei a meghitt együttlétről szólnak, ahol az első osztályú bor és a szellemi-lelki táplálék kiváló alkalmat teremt a hasonló ízlésű és gondolkodású emberek számára, hogy egymással találkozhassanak.
Milyen egy borkóstoló VinoSofia módra? A résztvevő ráérősen ízlelheti a bort, amíg irodalmi művek és zeneszó teszik számára teljesebbé az élményt. A novellák, versek, dalok vagy zeneművek mind az alkalomhoz lettek összeválogatva, mégpedig úgy, hogy az egyes tételek karakteréhez is illjenek. Hisz mennyire más hangulatot kíván egy könnyű, gyümölcsös rozé, mint egy férfias furmint vagy egy testes bikavér!
Borkóstolóink egyszerre „konzervatívak” és „modernek”, hiszen megidézik a borkészítés évezredes hagyományát, de áthatja őket a XXI. század életérzése is. A VinoSofia rendezvényein olyan előadók működnek közre, akik több műfajban is járatosak, így nem okoz gondot, ha a kóstolás – tételeinek színességéből adódóan – régi és kortárs irodalom, illetve komolyzene és könnyedebb megszólalások váltakozását kívánja meg.
Nyitottak vagyunk borászatok, borkereskedések, közösségi terek vagy cégek megkeresésére, akik hasonló szellemben gondolkodnak a borkóstolásról!