Gyerekprogram

Gyerekprogramjaink

Gézamalac zenekar gyermekkoncertje

 A zenekar alapvetően ismert és kevésbé ismert népdalokat játszik. Sokszor nem megszokott ritmusokkal színesítjük a dalokat. Ezenkívül egy kedvenc kortárs gyerekvers írónk (Kis Ottó) szövegeit és más ismert gyerekverseket játszunk.

Megszólaltatunk gitárt, hegedűt, furulyát és számos ütőhangszert.
A koncertek elmaradhatatlan szereplője Géza, a kismalac, aki folyton megsértődik, ha nem a kedvenc dalával kezdünk, a “szárnyatiGézás énekkel!
Ezenkívül, (mivel a zenekar női énekese óvónő), sokat játszunk, tapsolunk, esőt csinálunk és mutogatunk, így a koncertjeink elmaradhatatlan szereplői és részei a nézőtéren ugráló gyerekek!
Ízelítő:
https://www.youtube.com/watch?v=rmzhqqWZwoA

Hangszersimogató

Akár fesztiválhelyszínként, akár önálló programként is megállja a helyét a hangszersimogatóm, amely teljes mértékben a jelenlévők igényeihez igazodik. A résztvevő kicsik és nagyok olyan egzotikus ütőhangszereket ismerhetnek meg, mint a kínai császártál, handpan, nyelvesdobok, sansulák, ceglédi kanna stb… Természetesen nemcsak, a megismerésre, hanem a megszólaltatásra, együtt zenélésre is lehetőség adódik.

 

 

Rendhagyó ének-zene óra (A Kárpát-medencei népek zenéi és népi hangszerei)

A rendhagyó ének-zene óra során nemcsak zenélünk a résztvevőknek a Kárpát-medence népzenéit összefoglalva, hanem be is mutatjuk a különböző hangszereinket: a furulyákat (hatlyukú pásztor-, hosszifurugla, moldvai kaval, töröksíp, tárogató), kobzát, tamburát, citerát, a ceglédi kannát, a közel-keleti dobokat. A bemutató során közös ének- és daltanításra is sor kerül.

Rendhagyó ének-zene óra Franczia Dániellel és Bakos Árpáddal

Rendhagyó ének-zene óra az Országos Könyvtári Napok zirci programjában

Közzétette: Békefi Antal Városi Könyvtár, Művelődési Ház és Stúdió KB – 2018. október 5., péntek