Altamar

IndigoAz Altamar trió legfőképp a Mediterráneum zenei örökségéből merít. A Földközi-tenger partvidéke évezredek óta a Föld északi féltekéjének egyik legfontosabb kereskedelmi központja, ezért itt alakultak ki a legelső “világzenék” a négy égtáj felől érkező kultúrák találkozásának eredményeként. Ha az égtájakról mint géniuszokról gondolkodunk, Észak és Dél találkozásánál az egyszerűsítő lényeglátás és az érzelmi gazdagság, Kelet és Nyugat határán pedig az egység és az egyéniség misztériuma hatnak egymásra.

Az Altamar trió elődje az Indigo névre hallgató duó volt, amelyet Oravecz Péter és Franczia Dániel alapítottak 2015-ben. A keleti ütőhangszerek és a flamenco gitár mellett megjelent a bőgő (Kovács Zoltán), s így nemcsak gazdagodott a hangzás, de tágabb tere nyílt az improvizációknak is. A zenekar tagjai folyamatosan képzik magukat, így a keleti és nyugati zenei stúdiumok színesebbé teszik a hangszerkezelést is. Goethe azt mondta: “A legtöbb, amit gyerekeinknek adhatunk: gyökerek és szárnyak.” Ez a gondolat tökéletesen kifejezi a zenekar gondolkodását a régi tradíciók és a kortárs művészet viszonyáról, s talán az sem véletlen, hogy a trió “egyharmada” Waldorf-szülő, “kétharmada” pedig különböző Waldorf-intézményekben tart kreatív zenés foglalkozásokat.

Az Altamar zenekart nyitott szellemű, igényes zenei élményre vágyó közönségnek ajánljuk – pl. családias hangulatú klubkoncertek, borkóstolók, alternatív fesztiválok kisszínpadjai. Nagyobb szabású koncertjeiken szívesen hozzák magukkal a készülő lemezükön közreműködő kiváló vendégzenészeket is. 

Honlap: http://altamar70.webnode.hu/

Kóstoló

A Gibraltár-szoroson keresztül nemcsak árukat, hanem zenei motívumokat is csereberéltek az andalúzok és a mórok. Ennek lenyomata készülő lemezünk egyik legdinamikusabb nótája.

 

Az Altamar első EP-je:

 

Az Indigo duó az Altamar elődje volt, egykori repertoárjából több dalt is megőriztünk tovább-gondolásra. Az alábbi felvételen a Son de la Frontera névre hallgató spanyol zenekar leghíresebb szerzeményének feldolgozását játsszuk.